Restauranterne Frederiksminde i Præstø og Slotskøkkenet på Dragsholm Slot i Hørve beholder hver deres ene Michelinstjerne.
Det er blevet offentliggjort ved uddelingen af de nordiske stjerner, der finder sted i den norske by Trondheim.
Udover at beholde sin stjerne er Frederiksminde også blevet belønnet for sit fokus på bæredygtighed og har modtaget et grønt emblem, der forestiller en femkløver.
Når man står i den lille røde bibel, bliver man pludselig eksponeret på en helt anden måde
Det er første gang, at emblemet bliver uddelt i Norden og er et, restauranterne kan have fremme for at vise, at de er blevet anerkendt for deres fokus på bæredygtighed.
- For det første er jeg ret glad for, at vi har beholdt vores stjerne. Det er skønt og en cadeau til alle på hotellet.
- Samtidig betyder det meget for mig, at vi også er blevet anerkendt for vores arbejde med lokale råvarer, og emblemet passer meget godt sammen med den kæmpe køkkenhave, som er ved at blive plantet, og som vi skal have startet op, siger køkkenchef på Hotel Frederiksminde, Jonas Mikkelsen.
Oversigt over michelin-stjerner i Danmark
Tre stjerner
- Geranium, København.
To stjerner
- AOC, København.
- Alchemist, København (fra nul til to).
- Jordnær, Gentofte (fra en til to).
- Kadeau København.
- Noma, København.
- Koks, Færøerne.
- Henne Kirkeby Kro, Henne.
En stjerne
- Domestic, Aarhus.
- Frederikshøj, Aarhus.
- Gastromé, Aarhus.
- Kadeau Bornholm, Bornholm.
- Alouette, København.
- Clou, København.
- Formel B, København.
- Kiin Kiin, København.
- Kokkeriet, København.
- Kong Hans Kælder, København.
- Marchal, København.
- 108, København.
- Relæ, København.
- Søllerød Kro, Holte.
- Ti Trin ned, Fredericia.
- Dragsholm Slot Gourmet, Hørve.
- Frederiksminde, Præstø.
- MeMu, Vejle.
Mistede stjerner:
- Substans, Aarhus (restauranten er lukket på grund af flytning).
- Era Ora, København (fra en til nul stjerner).
- Studio, København (fra en til nul stjerner).
Kilde: Michelin.
Den røde bibel
Glæde og stolthed er der også på Dragsholm Slot.
- Det blåstempler vores arbejde, og det er en stor anerkendelse af måden, vi arbejder med gastronomi på. Det betyder også, at vi kommer ud til den store verden. Det har vi ellers svært ved, når vi er et slot på Vestsjælland, men når man står i den lille røde bibel, bliver man pludselig eksponeret på en helt anden måde, siger slotsejer og administrerende direktør Mads Hylleholt Bøttger og henviser til Michelinguiden, der i bogformat samler alle restauranter på verdensplan, der har en stjerne.
Artiklen fortsætter under billedet.
Køkkenchef Claus Henriksen kalder det en stor forløsning, at området Lammefjorden og Odsherred fortsat har en Michelinstjerne.
- Jeg er meget beæret over, at vi kan blive ved med at holde det samme niveau og fortsætte samarbejdet med de fantastiske landmænd, der producerer råvarerne, vi bruger, siger han.
Frederiksminde har haft en Michelinstjerne siden 2016, mens Dragsholm Slot har haft en stjerne siden 2017.
Restauranter med en Michelinstjerne betyder, at det er en god restaurant i sin kategori.
Grafik: Nick Abildgaard