En tryg og lærerig skole er helt afgørende for børns trivsel. Men der er meget store forskelle på, hvor tilfredse forældrene er med deres barns skole i vores område.
Det viser en ny undersøgelse fra Indenrigs- og Boligministeriet.
Undersøgelsen sammenligner forældrenes tilfredshed med deres lokale skole med det, ministeriet betegner som den "forventede tilfredshed". Den beregnes ud fra en række faktorer som forældrenes uddannelse og økonomi, det enkelte barns helbred og en lang række andre forhold.
I grafikken herunder kan du se forskellen mellem den faktiske og forventede tilfredshed på alle skoler i TV2 ØSTs område.
Står der et positivt tal, for eksempel 0,8, betyder det, at forældrene på skolen er 0,8 point mere tilfredse end hvad man kunne forvente. Er tallet i minus, betyder det, at forældrene er mindre tilfredse, end hvad man kunne forvente. Oversigten viser altså hvilke skoler, der klarer sig bedre og dårligere end ventet.
Tryk på kommunenavnet øverst i grafikken for at finde din kommune:
Undersøgelsen viser også den generelle tilfredshed med skolerne i kommunerne samlet set på en skala fra 1 til 5.
Sådan er undersøgelsen lavet
I undersøgelsen er forældre til børn på alle skoler blevet bedt om at angive, hvor tilfredse de er med skolen på en skala fra 1 til 5.
Deres svar er blevet sammenholdt med det, ministeriet betegner som den "forventede tilfredshed". Her skeler man blandt andet til forældrenes uddannelse og økonomi, det enkelte barns helbred og køn, det etniske sammensætning i klassen, barnets etniske herkomst og en lang række andre forhold.
Grafikken viser altså ikke selve tilfredsheden med skolen, men forskellen mellem virkeligheden og hvad man kan forvente, når man tager skolens, klassens og elevens baggrund med i betragtningen.