- Jeg siger op.
Denne besked var tidligere en sjældenhed i landets fængsler og arresthuse. Sådan er det ikke længere. Kriminalforsorgen har nemlig store problemer med at holde på sine folk.
Hvor der normalt er cirka 30 fængselsbetjente, som søger væk om året, var der i 2017 fem gange så mange. I alt søgte 144 betjente frivilligt deres afsked. Det skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.
Fængselsforbundets formand synes, at tallene er dybt bekymrende.
Jobbet som fængselsbetjent er desværre blevet ringere. Volden stiger. Fængslerne er overfyldte.
- Det er alarmerende, at Kriminalforsorgen oplever en åreladning i denne målestok. Det minder om personaleflugt, siger Kim Østerbye. Han kan dog godt forstå, at så mange søger andre græsgange.
- Jobbet som fængselsbetjent er desværre blevet ringere. Volden stiger. Fængslerne er overfyldte. Lønnen er lav. Og der er ikke tid til at tage sig af de indsatte. I det lys er det ikke underligt, at mange vil væk.
Kriminalforsorgens HR-chef: Stor stigning
Kriminalforsorgens HR-chef, Tine Vigild, siger, at alle arbejdspladser har en vis personaleomsætning, men hun er godt klar over, at der var mange medarbejdere, som søgte væk sidste år.
- Der er sket en stor stigning fra 2016 til 2017, siger hun. HR-chefen peger dog på, at Kriminalforsorgens regler om bevilling af tjenestefrihed blev skærpet i 2017. Derfor har flere formentlig valgt at sige op i stedet for at få orlov.
I år er reglerne om tjenestefrihed lempet igen. Tine Vigild håber, at det vil forbedre statistikken.
- Midt i august var der 57 fængselsbetjente, som havde sagt op. Hvis den udvikling fortsætter, så vil der - heldigvis - være et fald i 2018, siger HR-chefen.
Hun oplyser, at Kriminalforsorgen har igangsat et pilotprojekt, som skal give mere viden om, hvorfor folk søger væk.