- Det er vi sindssygt glade for.
Sådan lyder det fra indehaver af Panzermuseum East, Allan Pedersen.
Han er med sit museum ved Slagelse en af de otte attraktioner i vores region, der får et brunt turistskilt op ved en afkørsel på motorvejen.
Det er en lille cadeau til os og en anerkendelse
Mange kender allerede skiltene, der blev sat op i 2011 flere steder i landet som et forsøg. I vores region er Stevns Klint, Sorø Klosterkirke og BonBon Land blandt dem, der allerede bliver vist vej til via de brune skilte ved afkørslerne på motorvejene.
Rygter om fordobling af besøgstal
Men nu kommer flere til. Blandt de nye skilte er blandt andre Lalandia, Panzermuseum East og Krokodillezoo. Hos Panzermuseum East forventer man sig meget af det nye skilt.
- De rygter, vi har hørt, er, at når man har fået sat skiltene op, så stiger besøgstallet med 100 procent allerede første år. Så vi glæder os rigtig meget til den nye sæson, siger Allan Pedersen fra Panzermuseum East til TV ØST.
For selvom det sådan set bare er et vejskilt, så betyder det meget for Allan Pedersen, forklarer han:
- Det er en lille cadeau til os og en anerkendelse af, at vores museum har den betydning, som det har, for ellers havde vi jo ikke fået sat skiltet op, siger han.
Gavner kommunekassen
Det er attraktionerne selv, der betaler for at få skiltet, som et udvalg i Region Sjælland godkender.
Men ifølge Allan Pedersen er det en billig og effektiv form for reklame.
- Det er den absolut bedste måde at blive eksponeret på, for når først skiltene står der, så er det jo ikke noget, der koster noget, siger Allan Pedersen.
Samtidig fremhæver, at det er noget, der gavner hele området, hvor skiltene står.
- Det er jo godt for hele området, for hver gang der er en bil der drejer fra på motorvejen, så er der penge ned i kommunekassen. Så det er godt for os alle sammen, siger Allan Pedersen.
Burde være flere skilte
En del attraktioner har ansøgt om at få et skilt, men det er et udvalg i Region Sjælland, under Flemming Damgaard Larsen (V), der beslutter, hvem der får sit navn på et af skiltene.
Og der er flere regler for skiltene. Der må eksempelvis kun være ét skilt ved hver afkørsel. Desuden har UNESCO-attraktioner og nationalparker førsteret.
Jeg mener, der er områder, som ikke har motorveje, og som bliver afskåret ved, at man så ikke kan gøre opmærksom på, hvilke attraktioner, der er i de områder
Men ifølge Flemming Damgaard Larsen kunne der sagtens være flere skilte. De må kun sættes op ved motorveje, og derfor mener han, nogle områder bliver overset.
- Jeg mener, der er områder, som ikke har motorveje, og som bliver afskåret ved, at man så ikke kan gøre opmærksom på, hvilke attraktioner, der er i de områder, siger Flemming Damgaard Larsen (V) til TV ØST.
For stram målestok
Samtidig mener han, man bør kigge på reglerne for afstand til attraktionerne.
- Der må være maksimum 15 kilometer til attraktionen fra afkørslen, og det er en lidt for stram målestok som man bør udvide, siger Flemming Damgaard Larsen.
Han forklarer, at begge ændringsforslag er sendt til transportministeren, som står for bestemmelserne på området.
Det er attraktionerne selv, der ansøger om et skilt. Ved flere ansøgere til det samme sted, er det enten de nedskrevne regler, der gælder på området, eller udvalget under Flemming Damgaard Larsen (V), der beslutter, hvem der skal have et skilt.
Når en attraktion får positivt tilsagn om et skilt, betaler de selv for skilt og opsætningen. Vejdirektoratet oplyser, at man forventer, skiltene bliver opsat inden for de næste par måneder.