På to år er der knap 23.000 færre på kontanthjælp

Fra april 2016 til februar 2018 blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter med at falde.

Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Fra april 2016 til februar 2018 blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

I februar 2018 er der 133.900 fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet.

quote Det er helt afgørende for regeringen, at man har mere ud af at arbejde end ved at være på kontanthjælp

Troels Lund Poulsen (V), beskæftigelsesminister

- Det er glædeligt, at så mange mennesker er kommet væk fra kontanthjælpssystemet, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

- Ikke mindst når vi samtidig kan se, at de ikke kommer over på lignende ydelser. Det er også nu med rekordhøj beskæftigelse og lav ledighed, at vi har mulighed for at få alle med.

- Og fremgangen er fordelt over hele landet. Siden december 2014 har der været vækst i private job i 92 ud af 98 kommuner, siger ministeren.

Faldet skyldes de nye regler

Faldet er kommet, efter at kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen trådte i kraft i april 2016. 

Kontanthjælpsloftet sætter en grænse for, hvor meget man kan modtage i offentlige ydelser. Hvis de samlede ydelser overstiger loftet, bliver der skåret i boligstøtte og såkaldt særlig støtte.

Læs også
Fodbold hjælper unge på kontanthjælp videre i livet
Læs også
Fodbold hjælper unge på kontanthjælp videre i livet

225-timers-reglen betyder, at alle kontanthjælpsmodtagere, der kan arbejde, skal have mindst 225 timers arbejde i løbet af et år for ikke at blive skåret i ydelserne.

- Det er helt afgørende for regeringen, at man har mere ud af at arbejde end ved at være på kontanthjælp. Det har vi sikret med kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen.

- Samtidig har vi gjort det muligt at få en præmie udbetalt i tillæg til lønnen, hvis man finder et ordinært arbejde, siger Troels Lund Poulsen.

Det har over 39.000 personer ifølge ministeren fået glæde af. De har i gennemsnit fået 1400 kroner om måneden, hvilket ministeren betegner som positivt.


Nyhedsoverblik