I 1997 myrdede deres far moderen på brutal vis.
To år efter kom de tre søstre, Sapran Hassna, Amal Hassna og Nanna Hansen, til en plejefamilie uden for Skælskør, hvor de fra 1999 til 2005 blev udsat for vold og seksuelle overgreb.
Overgreb, som Slagelse Kommune - dengang Skælskør Kommune - ikke gjorde noget ved, trods flere underretninger.
Og det betaler kommunen for i dag.
For Østre Landsret har netop bestemt, at Slagelse Kommune skal betale de tre søstre 100.000 kroner hver i erstatning.
Borgmester tilfreds med dom
Landsrettens dom falder, selv om Slagelse Kommune gennem hele retssagen har argumenteret, at sagen er forældet. Der er nemlig en forældelsesfrist på tre år i civile erstatningssager.
Men det argument holdt altså ikke i Østre Landsret.
Hvad er din reaktion på dommen i dag?
- Jeg er faktisk tilfreds med den dom, der ligger i dag - også selv om den er lidt usædvanlig, fordi den blev båret ud af dansk lov og hevet helt op på menneskerettighedsdomstolen, siger Stén Knuth, Slagelses borgmester.
- Jeg er tilfreds, fordi vi har hele tiden været der, hvor vi egentlig gerne ville give pigerne noget erstatning. Vi kunne godt se som kommune, at vi ikke har gjort det, vi skulle gøre.
Brugt 1,5 millioner kroner
Jeg må ikke bare betale erstatning, uden at jeg har en dom for det
Slagelse Kommune har brugt 1,5 millioner kroner på retssagen. Men hvorfor ikke bare sige undskyld og betale erstatning til søstrene til at begynde med?
- For det første, fordi jeg ikke har haft lovgivningen på plads. Jeg må ikke bare betale erstatning, uden at jeg har en dom for det, siger Stén Knuth.
- For det andet, fordi den her sag har været så principiel og vil være principiel for de næste sager, der kommer fra Børns Vilkår - der ligger jo otte-ti sager og venter. De står og kigger på den her sag, som er helt afgørende for, hvordan de næste sager vil blive behandlet. Og derfor har vi måttet bruge rigtig mange penge på den her sag.
Sagen stopper her
Borgmesteren fortæller, at han nu kan mærke en ro indeni, hvor sagen har fået sat i punktum.
- Men som en borgmester, kommune og byråd så har det været meget frustrerende at være igennem det her forløb. Der er rigtig mange, som sidder i byrådet i dag, som ikke har været med til at træffe de beslutninger fra dengang. Og de har også været til borgmesteren og sagt: "Kan vi ikke bare ...?" Men det kan man ikke bare, siger Stén Knuth.
- Jeg som borgmester skal holde mig inden for den lov, der nu findes, uanset om det så gør rigtig ondt indeni.
- Vi er erkender vores ansvar, det har jeg sådan set hele tiden gjort. Nu har vi fået dom på det, og det er jeg sådan set tilfreds med.
Stén Knuth anbefaler, at sagen stopper nu. Derfor vil han ikke råde byrådet til at tage sagen videre til Højesteret.
- Alt det som pigerne har været igennem indtil nu, det stopper her. Min anbefaling til byrådet er, at vi anerkender og accepterer den dom, som ligger, og lukker den her.