Camilla har døjet med senfølger af covid-19 i et år: - Vi skal huske på, at corona er her stadigvæk

Corona er her stadigvæk og handler ikke kun om døde folk. Virussen danner også langvarige symptomer, som der skal mere fokus på, mener Camilla Kampmann.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Under coronanedlukningen for et år siden blev den 31-årige mor Camilla Kampmann smittet med covid-19.

Hun blev smittet, mens hun var frontpersonale på hendes arbejdsplads, Slagelse Sygehus.

I dag arbejder hun som vikar på sygehusene i Region Sjælland og læser ved siden af til socialrådgiver, men hun døjer også med senfølger efter covid-19 og er hæmmet i hverdagen og rollen som mor overfor hendes treårige datter.

Hun har tit hovedpine og er udmattet, så hun må lægge sig i sofaen eller i sengen for at samle på kræfterne.

quote Vi skal huske på, at corona er her stadigvæk

Camilla Kampmann

Hun har koncentrationsbesvær og har svært ved at huske ting, og hendes lugte- og smagssans er stærkt forringet.

- Jeg får ofte en kraftig duft af røg fra en brand i min næse, uden der er røg i nærheden af mig, siger hun.

- Corona er her stadig

Camilla Kampmann er dermed en af de personer, som ikke oplever at blive rask igen efter at have modtaget behandling, men som får længerevarende symptomer.

Da hun blev smittet med covid-19, skrev hun et opslag på sin Facebook-profil, som blev kopieret ind på social- og ældreminister Astrid Krag (S) profil.

Læs også
Sosu-assistenten Camilla blev smittet - nu kommer hun med en bøn til alle
Læs også
Sosu-assistenten Camilla blev smittet - nu kommer hun med en bøn til alle

Nu har Camilla Kampmann, der siden det første opslag er blevet vaccineret grundet sit arbejde, skrevet et nyt opslag, som ministeren igen har lagt ind på sin profil. 

Her skriver hun blandt andet, at hver dag er en kamp. En kamp for at kunne være noget for mig selv, min datter og familie. Det er barskt at se i øjnene, men det er sådan det er.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Budskabet med opslaget er dels at sætte fokus på gruppen, der bliver ramt af senfølger.

- At få øjnene op for, at corona ikke bare er en influenza, og det ikke kun handler om, hvor mange ældre der er døde af den. Der er mange, også unge, som får det rigtig dårligt, lang tid efter de er blevet smittet.

I en tid, hvor flere dele af samfundet åbnes op igen, vil hun med indlægget også huske folk på, at der stadig florerer en dødelig virus rundt.  

- Vi skal huske på, at corona er her stadigvæk, og at livet derfor ikke er en fest, selvom samfundet åbner mere op. 

Frygter flere konsekvenser

Senfølger efter covid-19 er endnu så nyt, at der ikke er lavet meget forskning om det. Derfor kan Sundhedsstyrelsen i dag ikke slå fast, om der er risiko for at udvikle kroniske senfølger.

Camilla Kampmann håber, der med tiden vil blive forsket mere på området, for tvivlen om, hvor lang tid senfølgerne vil sidde i hendes krop, og konsekvenserne af dem, fylder meget i hendes liv.

- Jeg frygter, at jeg bliver ved med at have det sådan her, og at jeg må nedtone forældremæssige ting som at tage på cykeltur eller hoppe i trampolin med min datter, fordi jeg ikke kan være så aktiv. Jeg frygter også, det har en konsekvens for mit arbejdsliv, og at jeg må gå på deltid, siger hun. 


Nyhedsoverblik