I flere år betalte handicappede borgere på blandt andet Autisme Vestsjælland for mange penge for kørsel.
Det var Slagelse Kommune, som tog overpris for ydelsen. En opkrævning, der blev endeligt stoppet, da en forælder til en bruger råbte op i sidste måned. Men sagen ser nu ud til at kunne få konsekvenser for brugerne selv.
På et møde i handicap- og psykiatriudvalget pegede formand Anders Koefoed (Venstre) nemlig på, at kørslen af borgerne fra autismecentret og bostederne kan blive fortid i kølvandet på sagen. Det skriver Sjællandske
- Der er ikke tale om en 'skal-ting' for os, så vi må jo efterfølgende se på, om der er råd til de her busser, eller om man skal finde andre løsninger for transport, sagde han ifølge avisen på mødet.
Et udsagn, der ifølge Dansk Folkepartis Ann Sibbern, var lidt af en "skræmmekampagne"
500 borgere betalte for meget
Sagen startede, da det kom frem, at 500 borgere fra blandt andet Autisme Center Vestsjælland igennem flere år havde betalt for meget for at køre med bus.
Blandt andet stod Vagn Kviesgaard frem på TV ØST og fortalte, at hans 28-årige autistiske søn var en af dem, der var blevet opkrævet for høje beløb.
- Kommunen må kun lade beboerne betale for benzin eller diesel, olie og sprinklervæske. De kører primært småture, en lille tur til lægen eller til svømmehallen. Alligevel betaler de fire beboere i min søns hus, der allesammen er så dårlige, at de ikke kan tage vare på sig selv, tilsammen 40.000 kroner årligt for transport. Det er ganske enkelt alt for meget, sagde han dengang til Vagn Kviesgaard til TV ØST.
Reglerne for betalingen var ellers blevet indskærpet af Trafikstyrelsen over for kommunerne i 2011. Og i 2015 indskærpede den daværende transportminister Magnus Heunicke (Soc. Dem.) igen reglerne.
I et brev til Vagn Kviesgaard erkendte Slagelse Kommune, at de blev bekendt med reglerne i forbindelse med Magnus Heunickes indskærpelse.
Men det var først i september 2016, at kommunen ændrede praksis og stoppede overopkrævningerne.
Der er i øjeblikket ved at blive udarbejdet en redegørelse om sagen i kommunen. Og ifølge Sjællandske har brugerne indtil videre fået tilbagebetalt mellem 300.000 og 400.000 kroner.