En person, der ville springe fra Storebæltsbroen var lørdag årsagen til, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgte at afspærre Storebæltsbroen.
Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.
Ifølge politiet indløb meldingen om lukningen til politiet klokken 08.29 - og broen var herefter helt lukket for trafik i begge retninger, mens politiet med hjælp fra personale ved psykiatrien i Region Sjælland fik talt med den psykisk syge person.
I indsatsen indgik også blandt andet en redningshelikopter, flere redningskøretøjer og redningsbåde oplyser politiet.
Video: Hele dagen har der været massiv kø ved Storebæltsbroen, som fra klokken cirka 09.00 var spærret i fire timer frem.
Arbejdede på højbro
Redningsindsatsen fandt sted på højbroen, der går fra Sprogø til Sjælland - og broen blev lukket for at sikre de mange redningsarbejdere.
Klokken 13.00 blev broen dog åbnet for trafik i ét spor i hver retning, mens redningsindsatsen fortsatte.
Først klokken 16.40 lykkedes det at sikre den pågældende person, som nu er under behandling hos psykiatrien i Slagelse, oplyser politiet.
- Vi forventer, at der vil blive lukket helt op for trafikken på Storebæltsbroen inden for meget kort tid, hedder det i pressemeddelelsen fra politikredsen.
Politiet beklager samtidig de gener, som nedlukningen har medført, og beder offentligheden have forståelse for nødvendigheden af redningsindsatsen på broen.
Medførte massiv kø
Redningsindsatsen medførte omfattende kødannelse, især på Sjællandssiden af broen. Da køen var længst, gik den næsten hele vejen til Slagelse og var næsten 15 kilometer lang ifølge trafiktjenesten Google Maps Trafik. På Fyns-siden toppede køen på omkring ti kilometers længde.
Lørdag aften er der fortsat massiv kø på især Sjællandssiden af broen. Ifølge Vejdirektoratets Trafikinformationstjeneste kan det tage op til to timer at komme igennem køen.
Politiet opfordrer bilister til at holde sig orienteret om situationen via Vejdirektoratets trafikinformationstjeneste.
Få hjælp her
Har du selvmordstanker, kan du ringe til Livslinien på 70 201 201.
Du kan også skrive med en rådgiver på livslinien.dk/chatraadgivning.
Telefonen er åben fra kl. 11.00 til 07.00 om morgenen hele året rundt. Alle samtaler er anonyme.