Med den bærbare computer under armen skal 5000 spændte, nervøse og måske kommende studerende på Syddansk Universitet, SDU, testes i deres studiefærdigheder.
Som det første universitet i Danmark tester SDU nemlig denne weekend ansøgerne på næsten alle uddannelser, når de søger kvote to.
- Vi vil gerne møde dem, der har tænkt sig at læse hos os, og så vil vi gerne sikre, at vi laver det bedste match, siger studiechef Annette Lund.
Vi vil gerne møde dem, der har tænkt sig at læse hos os, og så vil vi gerne sikre, at vi laver det bedste match
Studiechef: Det har givet gode resultater
SDU har også tidligere år testet de studerende, men i år er der dobbelt så mange, som skal have testet studieparatheden.
- Vi har haft en årrække, hvor vi har brugt metoden på vores sundhedsvidenskabelige uddannelser. Det har givet gode resultater, siger studiechefen.
- Dels kan vi se på vores tal, at flere gennemfører, og dels kan vi også se, at de studerende er mere klar på, hvad de skal i gang med.
Forudsætningen for at komme til test er, at man har sendt sin kvote-to-ansøgning, og at man opfylder adgangskravene.
Derudover skal nogle af ansøgerne også igennem nogle supplerende og fagspecifikke prøver, alt afhængig af hvilke fag de har søgt ind på.
Tester kvantitativt, kritisk og sprogligt ræsonnement
Den såkaldte unitest tester de studerende på tre områder: Kvantitativt, kritisk og sprogligt ræsonnement. Den skal bedømme de kompetencer, der er væsentlige for studerende på videregående uddannelser.
Man dumper ikke testen, men resultatet bliver brugt til at rangere ansøgerne. Den indgår altså i den samlede vurdering, når de forskellige studier optager næste års studerende.
- Vores opgave er at finde dem, der er mest motiverede og de bedste. Og så kan testen også give den enkelte et billede af, hvad vi forventer af dem, siger Annette Lund.
Der er allerede svar på testene 9. maj. Testen er købt af et australsk forskningscenter, som også laver resultatbehandlingen og kommer ud med en score, som indgår i den samlede bedømmelse af ansøgeren.