Coronakrisen har kostet mange arbejdspladser, men rundt omkring i de hvide testtelte er der midt i nedgangen skabt nye jobs.
Karin Johansen har længe søgt efter et arbejde, og endelig er det lykkedes. Hun er blevet ansat til at pode i coronatest-teltene ved Slagelse Sygehus, hvor hun sammen med 30 ligesindede har fået arbejde som testmedarbejder.
- Det er spændende. For det første møder jeg mange forskellige mennesker, men du yder også en indsats, hvor der er brug for det, siger Karin Johansen.
Hun kommer fra Kalundborg og er uddannet sosu-hjælper, men har i en lang periode været på kontanthjælp eller i midlertidige jobs med løntilskud.
- Nu har jeg noget at stå op til om morgenen og tjener mine egne penge frem for bare at være der hjemme.
Artiklen fortsætter under billedet
Behovet for nye medarbejdere opstod med Danmarks nye strategi, hvor langt flere bliver testet for coronavirus.
Det gav travlhed med at rekruttere, fortæller Anne Grethe Larsen, vicedirektør Slagelse Sygehus.
60 ansøgere til 30 stillinger
I forvejen har Slagelse Sygehus et godt samarbejde med omegnskommunerne, så det var naturligt at spørge om de kunne hjælpe:
- Der gik to døgn, så havde vi rigtig mange henvendelser fra kommunerne, siger Anne Grethe Larsen, der er positiv over, hvor nemt det gik med at rekruttere folk.
- Vi har et meget sundt og givende samarbejde med kommunerne. Det gør, at jeg tænker, vi kan arbejde tættere endnu fremadrettet.
Kandidaterne til stillingerne som testmedarbejdere bliver kaldt til samtale inden ansættelse, hvor der også medfølger en grundig oplæring.
Artiklen fortsætter under billedet
- Det har været en meget positiv oplevelse. Det har væltet ind med opringninger til mig – jeg tror, jeg har modtaget mere end 60 henvendelser, siger Christian Jørgensen, ledende oversygeplejerske på Slagelse Sygehus.
På den måde er der ansat omkring 30 nye medarbejdere.
Testjob baner vejen for næste job
Mange af de nye er ligesom Karin Johansen fra Kalundborg Kommune, som var hurtig til at sende jobtilbuddet ud til ledige med sundhedsfaglig baggrund.
- Der er en win-win-situation for en borger, der kan få sig et job, og der er en win-win-situation for et testcenter, som får en medarbejder, siger Søren Ole Sørensen, sundhedsdirektør Kalundborg Kommune, som lover, at der er gode jobmuligheder, også når testcentrene på et tidspunkt lukker igen.
Artiklen fortsætter under billedet
- Vi får en ældredemografi, som trykker på vores ydelser, og jeg tænker, at kunne nogle af dem her ønske sig det, er der gode muligheder for at få job indenfor sektoren bagefter.
Karin Johansen har allerede planer om at videreuddanne sig til sosu-assistent med en lille fremtidsdrøm om at vende tilbage til sygehuset i Slagelse.
- Jeg kunne håbe på, jeg kunne få et arbejde her, når jeg en gang er færdig med at læse.