Hun har kæmpet for sin drøm i årevis - nu er den gået i opfyldelse foran hele Europa

Siden hun var 13 år gammel har Amalie Druekær Rasmussen drømt om at gå en helt bestemt vej - og nu kan hun kalde sig den næstbedste i Europa.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre dages konkurrencer fordelt på 19 kategorier.

Det var så meget, 21-årige Amalie Druekær Rasmussen var igennem, før hun lørdag aften kunne kalde sig for den næstbedste tjenerelev i hele Europa ved arrangementet EuroSkills 2023.

- Det var helt sindssygt, det er så stort. Det bedste resultat Danmark tidligere har præsteret er en 9. plads, så at jeg får sølv, er helt vildt, siger den nyudlærte tjener og fortsætter

- Jeg vidste, at jeg lå godt, men at det var så godt, havde jeg alligevel ikke regnet med.

Glæden var stor, da Amalie Durekær Rasmussen blev hyldet for sin præstation.
Glæden var stor, da Amalie Durekær Rasmussen blev hyldet for sin præstation. Foto: Lasse Skov Photography

Amalie Druekær Rasmussen fortæller TV2 ØST om det flotte resultat søndag morgen over en telefonforbindelse fra Gdansk i Polen, hvor konkurrencen blev afholdt og kulminerede lørdag aften.

- Jeg har lavet cocktails, serveret en bistrofrokost, skåret frugt, lavet flamberinger, ordnet fisk ved bordet. Næsten alt, hvad der forbinder sig til tjenerfaget, har jeg lavet ved denne konkurrence, siger hun.

Trænet i halvandet år

I tjenerkonkurrencen var der 21 deltagere, hvilket gjorde det til den næststørste kategori ved EuroSkills, fortæller hun.

quote Jeg har fulgt min drøm, og jeg kan mærke, at jeg er landet på den rette hylde

Amalie Druekær Rasmussen, tjener

Udover tjenerfaget, vandt danskere sølv i kategorierne bygningssnedker, personvognsmekaniker, bager og gulvlægger.

I fagene karosseritekniker, møbelsnedker og autolakerer blev det til bronzemedaljer til Danmark.

Amalie Druekær Rasmussens forberedelser til EuroSkills startede allerede for halvandet år siden, hvor hun stillede op til den første udtagelses konkurrence i februar 2022. Her stillede hun op mod fem andre tjenere, hvorefter kun tre gik videre.

Læs også
21-årig fra Næstved hyldes i hele Europa: - Fuldstændigt vanvittigt
Læs også
21-årig fra Næstved hyldes i hele Europa: - Fuldstændigt vanvittigt

Herefter fulgte et intenst træningsforløb forud for den sidste udtagelse i maj 2022, hvor Amalie Druekær Rasmussen blev udtaget.

- Siden har jeg fortsat min egen uddannelse og sideløbende deltaget i en masse konkurrencer og har trænet rigtig meget op til det her. Og jeg tog herned med en drøm om at få metal med hjem til Danmark - og det lykkedes heldigvis.

Fulgte drømmen

Amalie Druekær Rasmussen fik smag for tjenerfaget i en tidlig alder, da hun som 13-årig fik et fritidsarbejde som tjener ved nogle ældreboliger i Holbæk.

- Jeg fandt bare ud af, at jeg trives rigtig godt med at snakke med mennesker og med dage, som aldrig ligner hinanden.

Sådan så det ud ved en af de i alt 19 kategorier, som Amalie Druekær Rasmussen var igennem ved Euroskills.
Sådan så det ud ved en af de i alt 19 kategorier, som Amalie Druekær Rasmussen var igennem ved Euroskills. Foto: Lasse Skov Photography

På efterskole i 10. klasse skrev Amalie Druekær Rasmussen en opgave om tjenerfaget og kunne mærke et behov for at følge drømmen om at blive tjener.

quote Jeg fik så flotte karakterer i både folkeskolen og 10. klasse. Men det har aldrig betydet noget for mig

Amalie Druekær Rasmussen, tjener

- Der har været mange i mit liv, som har fortalt mig, at de ikke forstår min karrierevej, fordi jeg fik så flotte karakterer i både folkeskolen og 10. klasse. Men det har aldrig betydet noget for mig, siger hun og fortsætter:

- Jeg har fulgt min drøm, og jeg kan mærke, at jeg er landet på den rette hylde, og det mener jeg også, at jeg beviste i går. Jeg har virkelig lagt mange timer og meget flid i min præstation ved EuroSkills.

Vil have flere muligheder

Til dagligt arbejder Amalie Druekær Rasmussen på gourmetrestauranten Støvlet Katrines Hus i Sorø, hvor hun efter endt uddannelse i juni måned har haft en deltidsstilling som fungerende restaurantchef.

- Jeg kan næsten ikke tillade mig at kalde mig for chef, men det er mig, der har ansvaret for at alt spiller på gulvet, når jeg er der, og så har jeg et rigtig tæt samarbejde med min chef, siger hun. 

Amalie Drurekær Rasmussen har forberedt sig i halvandet år forud for årets EuroSkills.
Amalie Drurekær Rasmussen har forberedt sig i halvandet år forud for årets EuroSkills. Foto: Lasse Skov Photography

Hendes ambitioner stopper dog ikke der. 1. september startede hun nemlig på en ny uddannelse som serviceøkonom, det har hun gjort, da hun ønsker, at skabe flere muligheder for sig selv i branchen. 

Det er også derfor, at hun kun er ansat på en deltidskontrakt for nuværende på Støvlet Katrines Hus.

Læs også
Skole laver knallertværksted til elever
Læs også
Skole laver knallertværksted til elever

- Det er fedt, at jeg kan blive ved med at udvikle mig og blive dygtigere indenfor det fag, som jeg elsker, siger Amalie Druekær Rasmussen.

Det er ottende gang, at der afholdes EuroSkills. I alt deltog 21 danskere fordelt på 20 fag i konkurrencen, som afholdes hvert andet år.

Næste gang konkurrencen afholdes har de danske håndværkere en fordel, da Danmark er vært i 2025.


Nyhedsoverblik