- Se bag os, siger Kristian Olsen, der er formand for fiskerihavnen i Rødvig på Stevns, og peger.
- Her er vi ved at genopbygge vores mole efter stormfloden i oktober. Vi er måske halvvejs - og vi har travlt. Vi har allerede haft vand inde én gang siden den store stormflod, tilføjer han.
Vi har snart indkøbt 3.000 ton sten, der skal forstærke diget
Skaderne efter stormfloden i havnen på Stevns ramte ifølge Foreningen af Lystbådehavne i Danmark hele 13.350.000 kroner.
Alligevel tøver Kristian Olsen med at komme med et bud på, hvad det vil koste at genopbygge Rødvig Havn efter stormfloden.
Men alene oprydningen omkring havnen og i selve havnebassinet kostede en million kroner.
- Vi har snart indkøbt 3.000 ton sten, der skal forstærke diget. Og det er fortsat noget, som vi arbejder med, siger Kristian Olsen.
Indkaldte 50 borgmestre til stormøde
Torsdag blev der holdt møde på Christiansborg for 50 borgmestre fra berørte kommuner, hvor miljøminister Magnus Heunicke (S) havde indkaldt dem.
Skader i kroner på lystbådehavne
Hesnæs havn - 12.400.000 kroner
Rødvig havn - 13.350.000 kroner
Faxe Ladeplads lystbådehavn - 350.000 kroner
Kalvehave havn - 140.000 kroner
Bøgeskov havn - 2.825.000 kroner
Præstø havn - 10.450.000
Klintholm havn - 6.900.000 kroner
I alt: 46.415.000 kroner
Kilde: Foreningen af Lystbådehavne i Danmark
Blandt andre borgmesteren fra Stevns Kommune, Henning Urban Dam Nielsen (S), deltog i mødet med en forhåbning om mere hjælp fra miljøministeren.
Men der er lige nu ingen hjælp på vej til Rødvig Havn og den østsjællandske kommune.
- Det er positivt, at de holder sådan et møde. Det her er et problem, der kommer igen og igen. Det, som de kaldte en 100-årshændelse for to måneder siden kalder de en 20-års hændelse i dag, siger Kristian Olsen og fortsætter:
- Men det er vigtigt at havnen genopbygges. Ikke kun for vores egen skyld.
Kan ikke vente
Derfor peger Kristian Olsen på, at havnen beskytter boligområderne bagved - og at rigtig mange mennesker kommer på havnen.
- Vi reparerer de skader, der er. Men vi kan ikke gøre så meget for at forbedre vilkårene, siger han og håber, at politikerne kan finde penge til at hjælpe med at sikre kysterne.
Selv har havnefolkene dog ikke kunne vente på, at politikerne kom i gang og sendte penge til genopbygningen.
- Vi har været nødt til at gå i gang nu, siger Kristian Olsen og tilføjer:
Heldigvis havde vi nogle penge i kassen på havnen, og dem er vi gået i gang med at bruge. Vi skal have havnen op at køre igen, så vi kan få gang i indtægterne. Længere er den ikke.