Efteråret er kommet - det giver potentielle farer for hunde

Kastanjer, svampe og nedfaldsfrugter er blandt de ting, der kan være farlige for hunde i efteråret.

Efteråret er godt i gang, og det betyder, at bladene falder af træerne, temperaturen daler og at det bliver hurtigere mørkt.

quote Den bedste behandling af en forgiftning er at forhindre, at den overhovedet opstår

Laura Jarløv, dyrlæge og ejer af Fasanvejens Dyreklinik

Men det betyder også, at hundeejere skal til at være opmærksomme på flere ting, som hundene kan komme i kontakt med, og som kan være til fare for de firbenede væsener.

Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet agern, kastanjer, svampe og nedfaldsfrugter, der kan give problemer for hunde, hvis de spiser dem.

Læs også
Slange snoede sig løs i boligblok
Læs også
Slange snoede sig løs i boligblok

Ifølge Lotte Evers, som er hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, har de oplevet en markant stigning i antallet af henvendelser fra kunder, som har bekymringer om, at deres hund har spist nogle af de nævnte ting.

Derudover ser de også en stigning i antallet af skadeanmeldelser.

Hunden ikke virkede syg

Laura Jarløv, som er dyrlæge og ejer af Fasanvejens Dyreklinik, er meget enig i de nævnte risici og fortæller, at hun på sin klinik oplever flere af dem.

Hun fremhæver særligt forgiftningerne fra blandt andet kastanjer og svampe som en ”skjult risiko”, da man som ejer ikke altid ved, at ens dyr har spist noget, som den ikke skulle have spist.

Læs også
Historisk fossil-fund: - Det gav et gib i mig
Læs også
Historisk fossil-fund: - Det gav et gib i mig

- Vi oplever desværre alt for ofte, at folk ikke reagerer, fordi "hunden ikke virkede syg" – men mange gifte virker først efter 24-48 timer, og her er det ofte for sent at forhindre selve forgiftningen, og så kan vi kun tilbyde symptomatisk behandling af patienten, fortæller Laura Jarløv.

Hun opfordrer til, at man kontakter en dyrlæge omgående, hvis man ser ens hund spise noget, som, man tror, kan være giftigt.

- Den bedste behandling af en forgiftning er at forhindre, at den overhovedet opstår, fortæller Laura Jarløv.

Med hovedet nede i telefonen

Hundeekspert Lotte Evers peger på flere ting, som også kan være med til at forebygge.

Det er blandt andet, at man tænker over, hvor man går tur med hunden, at man sikrer ens have for farer, og at man generelt er opmærksom på sin hund.

Læs også
Ti ansatte fyret - kendt spisested lukker
Læs også
Ti ansatte fyret - kendt spisested lukker

- Der er alt for mange, som går med hovedet i mobiltelefonen og ikke er opmærksomme på, hvad der sker med hunden, når man er ude og gå tur, siger Lotte Evers fra Agria Dyreforsikring.

Hun tilføjer, at den såkaldte "slip-kommando" kan være redde liv, da den kan være med til at forhindre, at hunden når at indtage noget giftigt, og via en kommando selv kan spytte det ud igen.

Kom ud i naturen

Det er særligt hvalpe og små hunde, som er udsat. 

Forgiftningen kommer nemlig an på den mængde, som hunden spiser. Så jo mindre hund desto mindre mængde skal der til, før at hunden kan blive forgiftet.

Læs også
Byggeri af rundkørsel skrider fremad
Læs også
Byggeri af rundkørsel skrider fremad

Laura Jarløv opfordrer til, at man stadig tager ud i naturen og nyder omgivelserne, mens man får nogle gode oplevelser med sin hund, man skal blot være opmærksom.

Udover tingene på Agria Dyreforsikrings liste, så nævner Laura Jarløv også slik omkring halloween, parasit-infektionen Giardia, mørke, kennelhoste og fugt, som ting man hundeejere også skal være særligt opmærksomme på i efteråret.


Nyhedsoverblik