Nu er det besluttet - de skal stå i spidsen for Vordingborgs nye rådhus til 125 millioner

Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune har onsdag aften besluttet, hvem der skal stå bag det nye rådhus til 125 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu er det besluttet, hvem der skal slå stregerne til, hvordan det omdiskuterede, kommende rådhus i Vordingborg Kommune til 125 millioner kroner skal se ud.

quote Det er vanvittigt at låne penge til noget, som man dybest set ikke har behov for

Frederik Backhaus, Viemose

Onsdag aften besluttede kommunalbestyrelsen nemlig, at det er MOE, PLH Arkitekter og ETN Arkitekter, der er kommet med vinderforslaget til det nye rådhus.

- Vi har lagt vægt på arkitektur, økonomi, bæredygtighed og sammenhæng til omgivelserne i bedømmelsen. Og så skal mavefornemmelsen selvfølgelig være rigtig. Med vinderforslaget har vi fået et solidt og realistisk udgangspunkt, og jeg er sikker på, at det bliver et dejligt hus for borgere og medarbejdere, siger borgmester Mikael Smed (S) i en pressemeddelelse.

I de seneste uger er tre konkurrenceforslag blevet vurderet af politikere, arkitekter, ingeniører og medarbejdere i kommunen, og nu er vinderen altså fundet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rådhuset set fra Valdemarsgade.
Rådhuset set fra Valdemarsgade. Foto: Vordingborg Kommune

De har forslået alt fra tagterrasse med udsigt til Gåsetårnet, solceller på taget, en multifunktionel sal og en demokratiplads.

Artiklen fortsætter under billederne.

Overblik over, hvordan forslaget til det nye rådhus i Vordingborg Kommune skal indrettes.
Overblik over, hvordan forslaget til det nye rådhus i Vordingborg Kommune skal indrettes. Foto: Vordingborg Kommune
Sådan forslår MOE, PLH Arkitekter og ETN Arkitekter, at rådhuset skal se ud indvendigt.
Sådan forslår MOE, PLH Arkitekter og ETN Arkitekter, at rådhuset skal se ud indvendigt. Foto: Vordingborg Kommune

- Det er frås

Det kommende rådhus har fået en hård medfart på grund af prisen til 125 millioner kroner. Særligt har venstremanden Michael Seiding Larsen stået i front, når det kom til at være kritisk. Han har påpeget, at man de seneste fem år har brugt mere end 13 millioner kroner på at istandsætte det nuværende rådhus.

- Jeg synes, det er frås, at man vil rive bygninger ned, som man har gået og vedligeholdt i den sidste lange tid. De bliver sådan set også bare revet ned. Det giver ikke nogen mening i vores øjne, sagde han i november sidste år til TV2 ØST.

Sten demostration i Vordingborg
Læs også
Borgere protesterer med sten mod nyt rådhus til 125 millioner
Sten demostration i Vordingborg
Læs også
Borgere protesterer med sten mod nyt rådhus til 125 millioner

Men det har ikke kun været Michael Seiding Larsen, der har været imod projektet.

- Det er vanvittigt at låne penge til noget, som man dybest set ikke har behov for, og der er så mange andre ting, som man kunne bruge pengene på.

VIDEO: Tilbage i februar var der demonstration mod det nye rådhus i Vordingborg.    

 

Sådan lød det Frederik Backhaus fra Viemose tilbage i februar. Han var initiativtager til en demonstration mod det nye rådhus. Demonstranterne havde lagt sten ude foran det nuværende rådhus, hvor der blandt andet stod Nej til nyt rådhus. Misbrug af borgernes penge.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud, da der lørdag blev protesteret mod planerne om et nyt rådhus i Vordingborg.
Sådan så det ud, da der lørdag blev protesteret mod planerne om et nyt rådhus i Vordingborg. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Detaljeret planlægning til august

Men arbejdet med det nye rådhus, der skal bygges sammen med jobcentret og borgerservice, fortsætter ufortrødent. Nu skal kommunen indgå en aftale med konsortiet om totalrådgivning på projektet, og i august begynder planlægningen i detaljer, oplyser kommunen.

Arkitekttegninger af nyt rådhus i Vordingborg
Læs også
Politikere enige om budget - men nyt rådhus til flere millioner skaber splid
Arkitekttegninger af nyt rådhus i Vordingborg
Læs også
Politikere enige om budget - men nyt rådhus til flere millioner skaber splid

- Der er mange detaljer, der skal på plads over det næste halve år, når det gælder indretningen af faciliteter til borgere, foreninger og medarbejdere. Vi skal også have kigget lidt mere på bæredygtighed, tilgængelighed og andre elementer i vinderforslaget. Det glæder vi os til at komme i gang med, udtaler Mikael Smed.

Artiklen fortsætter under billedet.

Situationsplan over det kommende rådhus.
Situationsplan over det kommende rådhus. Foto: Vordingborg Kommune

Rådhuset skal være projekteret færdigt ved nytåret, og i januar 2021 skal hovedentreprisen i udbud. Følger byggeriet planen, skal første spadestik tages i sensommeren 2021, og rådhuset skal kunne tages i brug ved årsskiftet 2022-2023.


Nyhedsoverblik