Femern-forbindelsen skaber store muligheder for virksomheder og arbejdsmarkedet i bygge- og anlægsbranchen og servicesektoren på Sjælland, Lolland og Falster.
Vi vil tune virksomheder, der potentielt kunne blive underleverandører til byggeriet
Derfor har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse besluttet at give 14,5 mio. kr. til projektet "Femern-forbindelsen som vækstdriver", skriver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i en pressemeddelelse.
Bag projektet står CELF, Center for Erhvervsrettede Uddannelser Lolland-Falster.
CELF: Vi vil tune virksomheder, der kan blive underleverandører
Rækkevidden er stor for projektet ’Femern-forbindelsen som vækstdriver,’ der skal ruste danske virksomheder til at indgå i byggeriet af Femern-forbindelsen.
- Vi vil tune virksomheder, der potentielt kunne blive underleverandører til byggeriet. De skal stå knivskarpt i forhold til kvalificeret arbejdskraft, lærlinge, effektivitet og netværk, så de kan blive de bedste samarbejdspartnere for byggeriet, siger administrerende direktør Michael Bang, CELF, der er lead partner på projektet.
- Set med mine briller bliver det enormt attraktivt for elever på erhvervsskolerne, at de kan være med til at bygge en så fundamental forbindelse til Europa – og med projektet sikrer vi, at eleverne kommer rundt blandt virksomheder i netværket, så de kan opfylde flest mulige mål i uddannelserne på byggeriet
Der er tale om en stor indsats som kun kan løses gennem samarbejde mellem partnerne, både med henblik på at styrke virksomhedernes mulighed for at vækste og få sikre at logistikken med lærlingeforløb lykkedes.
Danmarkshistoriens største anlægsbyggeri
Der skal skaffes kvalificeret arbejdskraft og uddannes medarbejdere til en lang række opgaver, og flere af regionens virksomheder skal styrkes på konkurrencekraften, så de kan blive stærke underleverandører til det 18 km lange tunnelbyggeri mellem Danmark og Tyskland.
Femern-byggeriet er med en investering på 55 mia. danmarkshistoriens største anlægsbyggeri
Heino Knudsen, formand for regionsrådet i Region Sjælland, ser både en aktuel og en fremtidig løftestang i CELF-projektet.
- Femern-byggeriet er med en investering på 55 mia. danmarkshistoriens største anlægsbyggeri. Det skal udnyttes til at skabe udvikling og vækst i Region Sjælland og til at sikre et kompetenceløft hos rigtig mange danskere. Og når Femern-projektet engang er afsluttet, kommer der jo andre byggerier, hvor vores virksomheder skal være konkurrencedygtige og medarbejderne veluddannede, siger Heino Knudsen (S).
Artiklen fortsætter under billedet.
Femern skal få væksten til at buldre
Bestyrelsesformand for CELF Niels Henriksen glæder sig over, at CELF sammen med en række erhvervsskoler i Region Sjælland, Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, Femern Belt Development og Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland nu skal samarbejde om at styrke regionale virksomheders vækstpotentialer og lærlinges muligheder for at blive faglærte.
Det er essentielt at styrke virksomhedernes mulighed for at byde på underleverancer
- Den kommende Femern-anlægsinvestering vil styrke udviklingen både lokalt og regionalt. Det er derfor essentielt at styrke virksomhedernes mulighed for at byde på underleverancer, så flest mulige elever kan opnå en lærlingeplads og blive faglærte. Derfor er det rigtig godt, at Danmarks Erhvervsfremmestyrelse har valgt at støtte projekt "Femern-forbindelsen som vækstdriver", siger bestyrelsesformanden, der også er afdelingsformand i 3F Guldborgsund.
Kræver god forberedelse at byge ind på ordrerne
I Vordingborg ser borgmester Mikael Smed frem til en saltvandsindsprøjtning i virksomhederne.
- Med tanke på de mange potentielle ordrer i forbindelse med de kommende års store anlægsprojekter på Sjælland, Lolland- og Falster er det uhyre vigtigt, at virksomhederne faktisk er i stand til at løfte opgaverne. De skal kunne byde ind på ordrerne, og det kræver god forberedelse, siger Vordingborg-borgmesteren.
Artiklen fortsætter under billedet.
I Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse betegner bestyrelsesmedlem Gert Jørgensen, der også er borgmester i Sorø Kommune, indsatsen som indbegrebet af det, bestyrelsen gerne vil fremme:
- Hele formålet er at understøtte de lokale virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen, og dem er der mange af på Sjælland, Lolland og Falster. De skal stå klar, når Femern-efterspørgslen for alvor kommer, og det vil vi gerne hjælpe med.
Virksomheder fra hele landet er interesserede
Femern Belt Development har gennem flere år arbejdet med at geare virksomhederne til de kommende store opgaver på Femern Bælt-byggeriet.
Virksomheder fra hele Danmark er interesserede i byggeriet
- Virksomheder fra hele Danmark er interesserede i byggeriet. På vores seneste Femern-konference deltog flere end 200 virksomhedsrepræsentanter, hvoraf mange nu er i gang med at etablere samarbejder for at kunne byde ind på Femern-projektet. Initiativet ”Femern som vækstdriver” vil øge de deltagende virksomheders konkurrenceevne, og det vil ikke alene i byggeperioden, men på længere sigt bidrage til øget regional vækst, siger direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development.