Efter sagen om de hundredvis af kvinder, som fik en mangelfuld brystundersøgelse på Ringsted Sygehus, overvejer Region Sjælland nu at flytte afdelingen til Sjællands Universitetshospital i enten Køge eller Roskilde.
Det fremgår af den plan, som direktionen i regionen fremlagde for forretningsudvalget onsdag. Planen indeholder syv punkter, som skal være med til at hjælpe de kvinder, som har fået mangelfulde undersøgelser.
- Et af de punkter, der er på den syvpunktsplan, som direktionen har fremlagt for os i dag, er at se på, om man skal flytte det ledelsesmæssige ansvar fra Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse til Sjællands Universitetshospital, siger Heino Knudsen (S), der er regionsrådsformand for Region Sjælland.
Det vigtigste for os i den her sammenhæng er, at vi kan hjælpe de kvinder, der er blevet berørt af det her
- Skal det også flyttes rent fysisk? Tidligere har vi besluttet at flytte kirurgien fra Ringsted til Roskilde, vi skal så også drøfte i regionsrådet, om vi også skal gøre det på undersøgelserne.
Sygehusdirektør fyret
Onsdag skulle sygehusledelsen præsentere en redegørelse af sagen om de mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus for forretningsudvalget i Region Sjælland.
Efter mødet kom det frem, at sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Vagn Bach var blevet afskediget.
- Vi er kommet frem til, at vi ikke mener, at sygehusdirektøren fra Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse har levet op til sit ansvar og sine pligter i forhold til at varetage jobbet, og derfor har vi bedt vores administration og direktion om at tage de skridt, der er nødvendige, lød det fra Heino Knudsen efter mødet.
- Det betyder, at vores direktion nu indleder en fratrædelsessag med sygehusdirektør Vagn Bach.
Plan skal hjælpe kvinderne
Udover at direktionen foreslår, at afdelingen, der udfører undersøgelserne for brystkræft, skal flyttes til universitetshospitalet, så indeholder planen også initiativer om psykologbistand, personlige samtaler med afdelingen og hjælp til at søge erstatning for de kvinder, som har fået mangelfulde brystundersøgelser.
- Det vigtigste for os i den her sammenhæng er, at vi kan hjælpe de kvinder, der er blevet berørt af det her, men at vi også kan sikre, at vi udfører det korrekt i fremtiden, siger Heino Knudsen.