Han var i området, da Emilie Meng forsvandt - først tre år senere blev han afhørt

Emilie Mengs advokat er rystet over, at politiet ikke har afhørt et vidne, der, ifølge eget udsagn, har henvendt sig adskillige gange til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I sommeren 2016 forsvandt den 17-årige Emilie Meng sporløst, da hun var på vej hjem til sin familie fra Korsør Station.

Et halvt år senere blev hendes lig fundet i en sø mere end 60 kilometer fra hendes hjemby.

Tre år senere er der stadigvæk ingen, der ved, hvordan Emilie forsvandt eller hvem, der slog hende ihjel.

Læs også
Emilie Meng-sagen dag for dag
Læs også
Emilie Meng-sagen dag for dag

De ubesvarede spørgsmål plager familien hver eneste dag.

- Det nager og knager stadigvæk oppe i hovedet på en, fordi det ikke er afsluttet. Der har været mange grimme tanker igennem hovedet på mig. Jeg tænker: Hvad fanden er der sket de sidste timer af hendes liv?

Sådan fortæller Emilie Mengs far, Nicolai Skovgård. For første gang står han frem på tv i programmet ’Hvor er politiet’, der sendes på TV 2 torsdag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nicolai Skovgård og Emilie Mengs mor gik fra hinanden, da hun var barn. Hun voksede derfor op hos sin mor og stedfar.
Nicolai Skovgård og Emilie Mengs mor gik fra hinanden, da hun var barn. Hun voksede derfor op hos sin mor og stedfar. Foto: TV 2

Her retter familien en hård kritik mod politiets efterforskning, som de mener har været mangelfuld og fyldt med fejl.

Vidne afhørt tre år efter

Der manglede afgørende spor i sagen om Emilie Meng, da hun forsvandt. Derfor bad politiet indtrængende personer, der havde været i området samme nat, om at henvende sig.

EMILIE MENG: SAGEN KORT

  • 17-årige Emilie Meng forsvinder natten til den 10. juli på vej hjem til sit hus fra Korsør station.
  • Det næste halve år efterforsker politiet Emilie Mengs forsvinden.
  • Den 24. december 2016 finder en hundelufter Emilie Mengs lig i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup, der ligger mellem Korsør og Ringsted mere end 60 kilometer fra Korsør station. 
  • Politiet oplyser efterfølgende, at Emilie Meng har været udsat for en forbrydelse. De har dog ikke oplyst, hvordan hun blev slået ihjel.

Det gjorde Mick Keller. Han havde kørt gennem Korsør natten til den 10. juli i sin bil, hvor han satte en ven af, der havde været i byen.

På samme tidspunkt ankom Emilie Meng til Korsør Station med to veninder. De havde været i byen i Slagelse, men på stationen tog veninderne en taxa hjem.

Artiklen fortsætter under billedet.

Emilie Meng ankom til Korsør station klokken lidt i fire natten til den 10. juli 2016.
Emilie Meng ankom til Korsør station klokken lidt i fire natten til den 10. juli 2016. Foto: Privatfoto

Emilie Meng ville gerne være lidt alene og valgte derfor at gå fire kilometer gennem byen hjem til sig selv. Men hun nåede aldrig hjem.

Mick Keller ankom til Korsør et minut før, at Emilie Meng ankom til stationen. Han kørte derefter rundt i byen og passerede veje, som Emilie Meng måske kunne have gået hjem.

Politiet leder torsdag efter Emilie Meng
Læs også
Advokat for Emilie Mengs familie langer ud efter politiet
Politiet leder torsdag efter Emilie Meng
Læs også
Advokat for Emilie Mengs familie langer ud efter politiet

På et tidspunkt befandt han sig nogle hundrede meter fra stationen. Derfor fortæller han, at han ringede til politiet, da han hørte om hendes forsvinden.

- Jeg sagde, jeg havde været i området i løbet af natten. Jeg var af den klare overbevisning, at jeg måske kunne have set noget, der kunne bidrage til efterforskningen, siger han. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Mick Keller kan ikke selv huske, at han så Emilie Meng den nat i Korsør.
Mick Keller kan ikke selv huske, at han så Emilie Meng den nat i Korsør. Foto: TV 2

Faktisk kontaktede Mick Keller, ifølge eget udsagn, politiet flere gange. Men de indkaldte ham aldrig til afhøring.

Først da TV 2 kontaktede politiet i forbindelse med programmet, ringede de til Mick Keller og afhørte ham – tre år efter Emilie Mengs forsvinden.

aflytning2.jpg
Læs også
Kvinde dømt skyldig i ulovlig aflytning i Emilie Meng-sag - men slipper for straf
aflytning2.jpg
Læs også
Kvinde dømt skyldig i ulovlig aflytning i Emilie Meng-sag - men slipper for straf

Advokat: Jeg er rystet

Frank Jensen er tidligere operativ chef hos PET. Han vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men fortæller, at det er vigtigt at tale med vidner tidligt i processen i en drabssag som denne.

- Det er af afgørende betydning for et menneskes hukommelse, at man så hurtigt som muligt, efter man har set noget, bliver afhørt, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Da Mai-Britt Storm Thygesen blev bistandsadvokat for Emilie Mengs mor og stedfar, var de meget frustrerede over politiets efterforskning. Hun begyndte at se på sagen og fandt, ifølge eget udsagn, langsomt ud af, at der var sket fejl.
Da Mai-Britt Storm Thygesen blev bistandsadvokat for Emilie Mengs mor og stedfar, var de meget frustrerede over politiets efterforskning. Hun begyndte at se på sagen og fandt, ifølge eget udsagn, langsomt ud af, at der var sket fejl. Foto: TV 2

Mai-Britt Storm Thygesen er bistandsadvokat for Emilie Mengs mor og stedfar, og hun kan slet ikke forstå, hvorfor et vigtigt vidne som Mick Keller ikke er blevet afhørt.

quote Hvis en mand har været på det sted klokken fire om morgenen, hvor der ikke er mange, der er, så er det vigtigt

Mai-Britt Storm Thygesen, bistandsadvokat, Emilie Mengs familie

- Det bliver jeg da rystet over at høre. Hvis en mand har været på det sted klokken fire om morgenen, hvor der ikke er mange, der er, så er det vigtigt, siger Mai-Britt Storm Thygesen.

Videoovervågning gik tabt

Ifølge Emilie Mengs forældre er der blevet begået ualmindeligt mange fejl i efterforskningen af drabet på deres datter.

For eksempel indhentede politiet aldrig overvågningsvideo fra McDonalds i Slagelse, hvor Emilie Meng og veninderne spiste, lige inden de tog hjem.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dette er det sidste offentliggjorte foto af Emilie Meng fra natten den 10. juli. Emilie Meng (der går til højre) ses forlade Slagelse Station med sine veninder.
Dette er det sidste offentliggjorte foto af Emilie Meng fra natten den 10. juli. Emilie Meng (der går til højre) ses forlade Slagelse Station med sine veninder. Foto: TV 2

Videooptagelser, der ifølge advokaten, kunne have været et vigtigt spor. Måske var gerningsmanden på optagelserne. Han kunne have fulgt efter Emilie Meng. Men videoovervågning opbevares maksimalt 30 dage, og det findes derfor ikke længere.

quote Familien var helt uenige i politiets teorier. De kendte deres datter og vidste, hvordan hun var. Det, politiet siger, og det, familien oplever, er slet ikke det samme

Mai-Britt Storm Thygesen, bistandsadvokat, Emilie Mengs familie

- Det er jo børnelærdom, at når en person forsvinder, så er sporene stærkest i starten, og det ved jeg, at familien også tænkte, siger Mai-Britt Storm Thygesen.

Familien kunne ikke genkende politiets udlægning af Emilie

Emilie Mengs forældre følte allerede, at der var problemer med efterforskningen helt fra begyndelsen. De følte sig ikke taget seriøst.

Politiet gik tidligt ud og fortalte offentligheden, at Emilie Meng var tynget af kærestesorger. Det var, ifølge politiet, grunden til, at man ikke kunne få kontakt til hende. Måske var hun stukket af.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Det er helt klar, at det er nogle kæresteproblemer, som tynger den unge pige, der har gjort, at vi i alt for mange timer ikke har været i kontakt med hende. Sådan lød det fra politiet de første dage i efterforskningen.
- Det er helt klar, at det er nogle kæresteproblemer, som tynger den unge pige, der har gjort, at vi i alt for mange timer ikke har været i kontakt med hende. Sådan lød det fra politiet de første dage i efterforskningen. Foto: TV 2

- Familien var helt uenige i politiets teorier. De kendte deres datter og vidste, hvordan hun var. Det, politiet siger, og det, familien oplever, er slet ikke det samme, siger Mai-Britt Storm Thygesen.

emilie-meng.jpg
Læs også
Bistandsadvokat i Emilie Meng-sagen: Rejsehold kunne have gjort en forskel  
emilie-meng.jpg
Læs også
Bistandsadvokat i Emilie Meng-sagen: Rejsehold kunne have gjort en forskel  

Familien var overbeviste om, at deres datter ikke ville stikke af. Ifølge dem gik der alt for lang tid, før politiet begyndte at efterforske Emilie Mengs forsvinden som en forbrydelse.

- Der er blevet begået fejl på fejl på fejl i denne her sag, siger Mai-Britt Storm Thygesen.

Justitsministeren lod sagen gå om

quote Jeg tror kun, man har gjort det her, fordi man har anerkendt, at der har været noget helt alvorligt galt

Mai-Britt Storm Thygesen, bistandsadvokat, Emilie Mengs familie

Emilie Mengs familie var så frustrerede over efterforskningen af drabet på deres datter, at de i efteråret 2018 fik et møde med daværende justitsminister Søren Pape Poulsen.

Sammen med deres advokat fremlagde de deres kritik og bad om en fornyet efterforskning.

- Faktum er, at politiet overfor mig og familien har anerkendt, at der er dele af efterforskningen, som ikke er gået præcis, som den skulle, uden at nogen af os kan sige, hvilke konsekvenser det har haft, siger Mai-Britt Storm Thygesen.

Artiklen fortsætter under billedet.

I juli ville Emilie Meng være fyldt 21 år.
I juli ville Emilie Meng være fyldt 21 år. Foto: TV 2

Efter mødet nedsatte Rigspolitiet en specialgruppe, der skulle kigge på sagen endnu engang.

- Jeg tror kun, man har gjort det her, fordi man har anerkendt, at der har været noget helt alvorligt galt, siger Mai-Britt Storm Thygesen.

Politiet har ikke ønsket at kommentere sagen til TV 2.

Du kan se programmet 'Hvor er politiet' torsdag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.


Nyhedsoverblik