Fodbold-DM for hjemløse: - Det et et afbræk for de svageste

Holbæk lægger i disse dage asfalt til DM i gadefodbold for hjemløse og andre udsatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg synes det er et rigtig fedt arrangement. Det er sjovt at røre sig og møde nye mennesker. Holdånden både imellem holdene og udadtil skaber noget helt specielt. Vi er alle i samme båd, og vi har et sammenhold der gør, at vi kæmper for det samme alle sammen.

Sådan siger Charley Lauersen, der er en af deltagerne i DM i gadefodbold for hjemløse og udsatte.

Charley Laursen er glad for DM i gadefodbold, fordi det giver et afbræk til hverdagen.
Charley Laursen er glad for DM i gadefodbold, fordi det giver et afbræk til hverdagen. Foto: Rikke Stokholm i samarbejde med erhvervspraktikanter - TV2 ØST

Han bor til daglig på bostedet Iduns Have i Holbæk. Ligesom 250 andre hjemløse og udsatte deltager han i arrangementet for en gruppe borgere, der mere end de fleste har brug for et socialt fællesskab i kraft af sport.

Konkurrencen afholdes i Holbæk. Starten gik allerede fredag og mesterskabet sluttede lørdag klokken 15.00.

Læs også
Hjemløse spillede fodbold i Sakskøbing
Læs også
Hjemløse spillede fodbold i Sakskøbing

Som værtsby skulle kommunen stille de nødvendige kommunale arealer til rådighed og samtidig give et økonomisk tilskud til begivenheden.

Nonprofitorganisation står bag

Det er nonprofit organisationen OMBOLD, der står bag DM i gadefodbold. 

I næsten 20 år har organisationen udviklet et fodboldkoncept målrettet samfundsgrupper, der ikke naturligt opsøger almindelige idrætsforeninger. DM i gadefodbold er en del af konceptet, og noget af det helt særlige ved arrangementet er fællesskabet, fortæller direktøren for OMBOLD, der står bag arrangementet.

Læs også
En særlig gruppe udsatte kvinder lades i stikken - nu kan de få hjælp i Haslev
Læs også
En særlig gruppe udsatte kvinder lades i stikken - nu kan de få hjælp i Haslev

- Ombold handler om at skabe positive livsforandringer igennem fodbolden hos nogle mennesker, der er i udsatte positioner. Mange er ramt af hjemløshed og står på alle mulige måder uden for de fleste fællesskaber. Vi tilbyder dem et fællesskab, som skaber positive livsforandringer omkring en sund interesse, siger Martin Svend Pedersen.

Martin Svend Pedersen fra OMBOLD er glad for den store støtte, som arrangementet har fået fra det lokale erhvervsliv.
Martin Svend Pedersen fra OMBOLD er glad for den store støtte, som arrangementet har fået fra det lokale erhvervsliv. Foto: Rikke Stokholm i samarbejde med erhvervspraktikanter - TV2 ØST

Han er begejstret for den måde, som arrangementet forløb på.

- Det er gået fantastisk. Regnen stoppede, da vi havde sat banerne op. Holdene kom ikke alle på dagen, men sådan er Ombold. Nogen gange, så er det dagsformen, der tæller. Men 30 hold, der møder op, synes jeg er fantastisk, siger han.

Holbæk får ros

Martin Svend Pedersen roser Holbæk som værtsby - især fordi både det private erhvervsliv og Holbæk Kommune har støttet arrangementet.

Læs også
Efter 28 års misbrug: Nu hjælper han andre udsatte
Læs også
Efter 28 års misbrug: Nu hjælper han andre udsatte

– DM er for de deltagende spillere årets højdepunkt og kulminationen på alle de stævner, vi har afholdt gennem året. Det betyder, at nogle af samfundets svageste oplever et afbræk fra udfordringer og livsvilkår, som de måske møder. Men frem for alt oplever vi, at en stor begivenhed som DM skaber rammen for et fællesskab på tværs af alder, køn, etnicitet og udfordringer, siger direktøren.

Michael Laudrup var med

Også den tidligere stjernespiller på landsholdet Michael Laudrup mødte op ved arrangementet.

Han er ambassadør for OMBOLD og er begejstret for konceptet.

- Det er fantastisk at komme her og se, hvad fodbold kan gøre. Selvom man måske ikke har det nemt i dagligdagen, så kan man alligevel samles om den sport her, som er unik. En bold, et par mål, og så kører vi bare derudaf, sagde han til spillerne.

Michael Laudrup er ambassadør for OMBOLD.
Michael Laudrup er ambassadør for OMBOLD. Foto: Rikke Stokholm i samarbejde med erhvervspraktikanter - TV2 ØST

Og han er glad for at kunne hjælpe.

- Det er så lidt, jeg gør. Men det her er en dejlig ting, rent medmenneskeligt. Og da jeg blev spurgt, om jeg ville være ambassadør, så sagde jeg naturligvis ja med det samme, siger han.

Han har også i løbet af sommeren medvirket i en række optaktsarrangementer, hvor man gjorde sig klar til DM.

Læs også
Kommune hjælper socialt udsatte til vaccination
Læs også
Kommune hjælper socialt udsatte til vaccination

Charley Laursen er bare glad for, at han var med.

- Det giver et afbræk i hverdagen - og det er godt. Vi er tit mere eller mindre fastlåste, de steder, vi er. Så det er rigtig fedt, at det sker her, siger han.


Nyhedsoverblik