- Jeg tror ikke, man kommer til at mærke det så meget som patient. Sygeplejerskerne skal stadig være sygeplejersker, og læger skal stadig være læger.
Sådan lyder det fra koncerndirektør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen, om det nye it-system, det omdiskuterede Sundhedsplatformen, som bliver taget i brug i regionen den 25. november.
Region Hovedstaden tog systemet i brug den 21. maj og fik en del kritik på grund af mange fejl i systemet, som blandt andet gav lange ventetider.
Man skal stadigvæk møde vores dygtige, professionelle personale og blive behandlet med kvalitet og service
Men koncerndirektøren mener ikke, der er grund til bekymring, når Region Sjælland tager systemet i brug.
- Man skal stadigvæk møde vores dygtige, professionelle personale og blive behandlet med kvalitet og service. Men den måde, man dokumenterer behandling og planer på, er anderledes, og det er klart, det giver udfordringer, og det kan patienterne nok også godt se i starten, siger Lars Onsberg Henriksen til TV ØST.
Fakta om Sundhedsplatformen
- Sundhedsplatformen er et it-system, som Region Sjælland og Region Hovedstaden i samarbejde har indkøbt og udviklet på, da de begge stod for at skulle udskifte deres eksisterende it-systemer.
- Systemet samler patienternes oplysninger ét sted og erstatter 30 nuværende systemer.
- Region Sjælland har bevilget 700 millioner kroner til Sundhedsplatformen.
Vil være stolt dagen efter
En af konsekvenserne, når Region Sjælland tager det nye system i brug, er, at kræftpatienter i regionen fra 1. november til nytår bliver tilbudt behandling på Vejle Sygehus for at aflaste Region Sjællands kræft-afdelinger i den første tid, hvor it-systemet indføres.
- Vi gør meget ud af, at alle patienter bliver behandlet til tiden, og derfor har vi taget nogle sårbare patientgrupper og tilbudt dem at blive behandlet andre steder for at undgå, at hjertepatienter og kræftpatienter ikke bliver behandlet til tiden, siger Lars Onsberg Henriksen.
- Men de øvrige patienter, dem kommer vi til at behandle hos os selv – både akutte og planlagte patienter, og det mener jeg, vi har forberedt os godt til at kunne gøre.
På trods af kritikken af it-systemet er koncerndirektøren sikker på, at det vil gå godt, når alle regionens sygehuse og psykiatrien tager det nye system i brug på én og samme dag den 25. november.
- Jeg tror, jeg vil være ret stolt den 26., dagen efter, for så vil vores dygtige og meget engagerede personale have vist, at det her kan de godt magte, siger Lars Onsberg Henriksen til TV ØST.